Algemeen


Is uw auto toe aan onderhoud, grote of kleine beurt, dan bent u bij Garage Blokland aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw auto tiptop in orde blijft! Mochten er extra zaken aan het licht komen, dan overleggen wij altijd even met u. Dus, altijd duidelijkheid voor u.

Kleine beurt:
Bij deze beurt wordt de olie vervangen, verlichting geïnspecteerd en vloeistoffen gecontroleerd. Hier hoort natuurlijk ook het resetten van de service indicator bij.

Winter-Vakantie beurt:
Dit onderhoud is een uitgebreide kleine beurt. Niet alleen wordt de olie vervangen, verlichting geïnspecteerd en vloeistoffen gecontroleerd, maar wij vervangen ook het oliefilter en maken de remmen schoon, maar checken werking en onderdelen. U bent dan helemaal weer rijklaar.

Grote Beurt:
Bij dit onderhoud wordt de auto zeer grondig nagekeken. De motorolie vervangen (bij moderne auto’s niet te lang uitstellen), remmen en trommels worden gereinigd, ook bougies (benzine auto), oliefilter, luchtfilter en interieurfilter worden vervangen. Tevens worden vloeistoffen en de verlichting natuurlijk gecontroleerd en reset van de service indicator.

Motorflush:
Tegenwoordig zijn de motoren zeer geavanceerd. Met oplopende benzine/diesel prijzen en voor het milieu, wordt er door de ANWB geadviseerd om 50 in z’n 5 de versnelling te rijden en over te schakelen voor 2000 toeren. Echter zorgt dit advies ervoor, dat motoren van moderne auto’s vervuilen. Het kan daarom zijn dat auto’s storingen gaan vertonen; zoals olieverbruik, elektronische storingen, inhouden etc.
Doormiddel van diverse reinigingsmiddelen van het merk Forte is de motor van uw auto binnen no time weer schoon en probleem vrij.

Wat wordt er gedaan? Aan de olie wordt een reinigingsmiddel toegevoegd. De auto dient een uur met Motorflush te draaien waarbij elke tien minuten, een minuut gas gegeven wordt. Daarna dient het oliefilter en de olie ververst te worden. Aan de olie wordt een oil fortifier toegevoegd. In het brandstof systeem twee busjes met diesel/fuel system cleaner. De auto dient nu 500km te rijden. Uiteraard geeft dit geen schade aan de motor.

Apk’s, roetmetingen en viergastesten:

Jaarlijks moet uw auto worden onderworpen aan een APK. Heeft u een benzine van na bouwjaar 1992 of een diesel auto, dan komen daar ook nog eens milieukeuringen bij kijken, zoals een viergastest (bezine) of een roetmeting (diesel). Voor beide metingen kunt u bij ons terecht; wij hebben zowel een viergastester als een roetmeter.

Storingsdiagnose doormiddel van een zogehete uitleescomputer:

Tegenwoordig worden alle auto’s uitgevoerd met een computer. Deze computer regelt eigenlijk alle electronische processen in de auto. Het mooie aan zo’n computer is dat eventuele problemen door sensoren in de auto kunnen worden geregistreerd en er in de auto een lampje gaat branden dat u hierop attendeert. Bij Garage Blokland kunnen wij dan onze uitleescomputer op uw auto aansluiten en direct zien wat het probleem met de auto is om dat vervolgens voor u op te lossen. Bedrijven die niet met uitleesapparatuur werken kunnen alleen maar door middel van ‘trial en error’ achter de oorzaak van de storing komen. Dit kost (onnodig) veel geld, omdat de kans om direct het probleem te vinden heel klein is en er in de tussentijd vaak veel onderdelen vervangen worden die niet tot de oplossing van het probleem leiden.

Reparaties aan alle merken auto’s:

Wij repareren uw auto met alle zorg en natuurlijk met de juiste onderdelen. We gebruiken originele onderdelen, maar indien mogelijk ook zogenaamde huismerk onderdelen; deze huismerk onderdelen zijn exact gelijk aan het origineel, maar zijn een stuk voordeliger. Indien gewenst en mogelijk kunnen wij ook zogenaamde ‘slooponderdelen’ voor u monteren. Dit alles om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden. Wanneer de kosten uit de hand dreigen te lopen nemen we altijd even telefonisch contact met u op over de te verwachten kosten. Zodoende komt u nooit voor verrassingen te staan.

Lassen:

Heeft u een oude auto waar gaten in geroest zijn, waardoor de auto niet meer door de APK komt? Indien mogelijk kunnen we dit voor u lassen, zodat uw auto weer een jaar mee kan. Is uw uitlaat afgebroken op een lasnaad? Ook dan kunnen wij dat lassen, zodat u bespaart op een nieuwe uitlaat.

Leenauto:

Is uw auto bij ons in reparatie/onderhoud en heeft u toch vervoer nodig, dan is het mogelijk om bij ons een “leenauto” te krijgen. De kosten van de leenauto zijn € 17,50 per dag en € 0,25 cent per gereden kilometer.

Airco Problemen:

Heeft u problemen met uw airco, dan kunnen wij deze voor u nakijken. Wij kunnen de airco testen op lekkage, maar ook bijvullen en reinigen.

Schade taxatie:

Bij schade aan uw auto wordt er door de verzekering vaak een schade expert ingeschakeld. Wij kunnen voor u onderhandelen met de schade expert, zodat wij er voor u het maximaal haalbare uithalen. De kosten die wij hiervoor in rekening brengen bedragen 10% van het bedrag, maar als u de auto bij ons laat repareren, verrekenen we deze 10% weer met de kosten van het autoschade herstel.

Plaatwerk en schadeherstel:

Wanneer schade aan uw auto getaxeerd is, wilt u natuurlijk ook uw auto weer in orde hebben. Dit kunnen wij voor u regelen. Wij monteren de onderdelen en laten de auto spuiten bij een FOCWA bedrijf, zodat uw auto er weer als nieuw uit komt te zien.